top of page

GASOLIE EN 590

Gasolie (huisbrandolie) EN 590

Waarom kiezen voor mazout?

Zuinig en voordelig
De olieprijzen zijn volop in de actualiteit. Met de internationale olieprijzen die onder druk staan, wordt het moeilijk in te schatten wat nu de voordeligste brandstof is. En toch blijft u als stookoliegebruiker nog steeds op langere termijn een goede zaak doen.

Absoluut veilig
Installaties op basis van stookolie hebben zelden te kampen met problemen. Ontploffingen doen zich niet voor (stookolie is zelfs bij kamertemperatuur niet ontvlambaar) en het risico van Co-vergiftiging is zeer beperkt. Indien er toch een vreemde geur wordt waargenomen, zijn de oorzaken waarschijnlijk een slecht sluitende schouwklep of wat gemorste brandstof. De woning kan zonder problemen verder worden verwarmd.

Comfortabel
Nieuwe stookolie-installaties verbruiken steeds minder en bieden een absoluut comfort: een constante en gezellige warmte en warm water op het juiste tijdstip, winter en zomer. En dit alles in compacte systemen.

Milieubewust
Er is tegenwoordig heel wat te doen over de milieuvriendelijkheid van brandstoffen. En dat is maar goed ook. Ook de volgende generaties hebben recht op een gezonde en leefbare aarde. Dankzij een heleboel technologische ontwikkelingen heeft stookolie duidelijk stappen in de juiste richting gezet.

Onafhankelijk
Met mazout maakt u het uzelf makkelijk. De stookoliemarkt is al jaar en dag het voorbeeld van vrijheid in het voordeel van de consument. Stookolie is ook de enige moderne brandstof die u in grote hoeveelheden en zonder gevaar kan opslaan. Precies omdat u uw stookoliereservoir kan bijvullen wanneer de mazoutprijs gunstig staat en u de prijs op voorhand kent, houdt u ook uw budget helemaal zelf in de hand…

Wat is gasolie extra EN590?
Gasolie Extra is de milieuvriendelijke brandstof bij uitstek. Deze gasolie bevat nauwelijks zwavel en is dus milieuvriendelijker. Ze is tevens ook vorstvrij.

Deze gasolie wordt gebruikt voor het aandrijven van landbouwvoertuigen en moderne injectiemotoren . Het is aangeraden deze gasolie te gebruiken voor alle nieuwere motoruitvoeringen.

Waarom rode kleurstof?
Omdat op rode gasolie minder accijns wordt gehoeven  dan op witte diesel wordt deze gemerkt met een rode kleur inclusief een product dat je enkel kan terugvinden door toevoeging van een tegenproduct, zo kan men de minste contaminatie terug vinden bij eventuele controles.
 

 

Online mazout bestellen!
bottom of page